Menu

Suradnja s jedinicama lokalne samouprave za veću sigurnost građana

Gospić, 17. ožujka-Tijekom mjeseca veljače na području Ličko-senjske županije upriličeno je više edukativnih radionica, sastanaka i preventivnih akcija.  Povodom obilježavanja „Dana sigurnijeg interneta“ (14. veljače), na području Policijske uprave ličko-senjske provedena je edukacija učenika sa svrhom podizanja svijesti o sigurnijem korištenju interneta, a posebice korištenja društvenih mreža. Predavanja su održana u šest osnovnih škola: u Donjem Lapcu, Senju, Otočcu, Brinju, Novalji i Karlobagu, a na njima prisustvovalo 188 učenika.

U Senj u  je održana  sjednica Vijeća za prevenciju  na kojoj su  dogovorene  zadaće vezane za sigurnosno stanje na području Grada Senja povodom održavanja Senjskog zimskog karnevala – 359. Senjskog mesopusta koji se održao  u vremenu od 7. siječnja  do 28.  veljače 2017. godine. Na  toj sjednici se također raspravljalo i o provođenju akcije „Uklonimo grafite u našem gradu“, koju su inicirali policijski službenici, budući je obilaskom grada uočeno na više lokacija u gradu ispisivanje i crtanje grafita neprihvatljivog sadržaja. Realizacija akcije provodi se uz suradnju s Gradom Senjom i Komunalnim redarstvom.

Na području Donjeg Lapca i Senja tijekom veljače provedena je preventivna akcija „Prijevare na kućnom pragu“ usmjerena na upoznavanje starijeg stanovništva s modalitetima i prevencijom prijevara, te su starijim osobama podijeljeni letci.  Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu su proveli preventivnu aktivnost pod nazivom „Ne diram, opasno je jer znam što je“ i educirali učenike osnovnih škola u cilju upoznavanja s opasnostima od zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava. Edukacija je provedena u osnovnim školama u Gospiću, Otočcu i Senju, te u mjestima Lovinac, Lički Osik, Perušić, Donji Lapac, Korenica, Mukinje, Udbina,  Vrhovine, Brinje, Ličko Lešće i Sinac. Na predavanjima su prisustvovala 484 učenika nižih razreda.  

Policijsku postaju Gospić posjetila je predškolska grupa djece Dječjeg vrtića „Pahuljica“ iz Gospića,  kako bi se upoznali s radom policije i policijskih službenika vezanim za sigurno kretanje u prometu u sklopu akcije „Poštujte naše znakove“.

U sklopu Nacionalnog projekta „Zdrav za 5“ policijska službenica za prevenciju održala je predavanja učenicima 8. razreda osnovnih škola u Gospiću, Ličkom Osiku, Otočcu, Senju i Novalji, te učenicima prvog razreda Srednje škole Plitvička Jezera.  

 

M. B./M. S.

                             

back to top

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Dr. Franje Tuđmana 4, 53000 Gospić
Tel: + 385 53 588 279
Fax: +385 53 572 100
E-mail: info@licko-senjska.hr
web: www.licko-senjska.hr
OIB: 40774389207
IBAN: HR5123400091800009008

LINKOVI

KONTAKT

DOKUMENTI