Menu

Grad Senj i dalje rekorder!

Senj/Gospić, 18. svibnja-Pripreme, apliciranje i povlačenje sredstava za projekata financirane iz fondova Europske unije zadnjih su godina zaokupile timove jedinica lokalne samouprave. Analitičari portala gradonačelnik.hristražili su koliko su gradovi uspjeli iskoristiti EU fondove u proteklom mandatu. Kao i uvijek, analizirali su podatke Ministarstva financija o izvršenju lokalnih proračuna u razdoblju od 2013.-2015., jer podaci za prošlu godinu još nisu objavljeni.

Prema tim pokazateljima Grad Senj obranio je titulu rekordera u korištenju EU fondova koju je zaslužio u prošlogodišnjoj analizi IJF-a, jer je u razdoblju od 2013.-2015. uspio realizirati prosječno 4,5 milijuna kuna godišnje za svoje aplicirane EU projekte. U prosjeku je  riječ  o 628,88 kuna po stanovniku godišnje, što je  za više od 200 kuna više od drugoplasiranog Skradina. Kada se analizira udio u ukupnim realiziranim EU projektima svih gradova za navedeno razdoblje, relativno mali Senj je  na četvrtom mjestu, sa udjelom od 6,65 posto.

Očito bi i ostatak Hrvatske imao podosta toga naučiti od Senjana. Znanje, zalaganje i trud su se  isplatili. Grad Senj i  dio djelatnika gradske uprave, kao i Ustanove za razvoj Grada Senja na čelu s ravnateljicom ustanove Doroteom Prpić’ pokazali su na djelu staru istinu kako nema malih i velikih sredina, već  dobrih i manje dobrih timova. Povjerenje senjskim kadrovima ukazalo je i Ministarstvo uprave kada je nedavno  gradonačelnik Darko Nekić imenovan za državnog tajnika.

Dobri projekti idu dalje. Već se čulo kako će se  uskoro započeti s cjelovitom rekonstrukcijom Senjske luke koja će u novom ruhu i s primjerenim sadržajima moći primati velike kruzere. Gradu pod Nehajem i Ličko-senjskoj županiji  jedna od strateških gospodarskih odrednica je turizam. Prema zadnjim, neslužbenim  podacima, projekti što ih je lani na fondove EU aplicirao Grad Senj svakako će tome gradu opet donijeti laskavu titulu priskrbljivanja najviše sredstava iz fondova EU!

M. S.

back to top

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Dr. Franje Tuđmana 4, 53000 Gospić
Tel: + 385 53 588 279
Fax: +385 53 572 100
E-mail: info@licko-senjska.hr
web: www.licko-senjska.hr
OIB: 40774389207
IBAN: HR5123400091800009008

LINKOVI

KONTAKT

DOKUMENTI