Menu

Ministrica Nada Murganić u radnom posjetu Ličko-senjskoj županiji

a5f10fbd19f01d5dc9cda9ccb53fcb94_L.jpg (700×467)

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, gđa Nada Murganić danas je boravila u službenom posjetu Ličko-senjskoj županiji. U prostorijama Ličko-senjske županije održan je sastanak sa ličko-senjskim županom, gdinom Darkom Milinovićem, a tema razgovora bila je organizacija rada socijalnih ustanova na području županije.

Sastanku su nazočili i zamjenici župana, gdin Vice Nekić,  gdin Nikola Lalić i gđa Renata Hodak, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, gđa Dubravka Rukavina, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Gospić, gđa Nikolina Devčić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Senj, gđa Nedeljka Slavković, ravnatelj Doma za starije i nemoćne osobe Ličko-senjske županije, gdin Ivan Bronzović te vlasnica Obiteljskog doma "Treća dob" u Gospiću, gđa Ana Herceg.

Ministrica Murganić naglasila je kako je, osim centara za socijalnu skrb koji su nosioci socijalne djelatnosti, potrebno razvijati i izvaninstitucionalne programe, posebice u županijama poput Ličko-senjske gdje živi većinom starije stanovništvo. 

Kazala je kako Ministarstvo prati rad centara za socijalnu skrb Ličko-senjske županije te kako je istim vrlo zadovoljno. 

Pozvala je Grad Gospić i općine Ličko-senjske županije da iskoriste potencijale i prijavljuju se na natječaje resornog Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Uz to, istaknula je i važnost korištenja Europskih fondova kako bi se stanovništvu osigurali što bolji i kvalitetniji uvjeti života.

U sklopu službenog posjeta Ličko-senjskoj županiji, ministrica Murganić je u pratnji župana Milinovića te državnih tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, gđe Marije Pletkose i gđe Margarete Mađerić, posjetila i Dom za starije i nemoćne u Gospiću, gdje su je uz prigodnu pjesmu dočekali brojni štićenici doma, a dobrodošlicu joj je poželio i ravnatelj Doma, gdin Ivan Bronzović.

Ministrica Murganić je korisnicima Doma zahvalila na lijepom dočeku.

“Ne znam što bih rekla nakon ovako lijepih pjesama. Volim svoj grad, ali nisam znala da je toliko lijep i da smo mi Karlovčanke tako lijepe dok je niste izrecitirali. Hvala vam puno na dolasku, na ovoj toplini, na osmjesima i prisnosti. Imam osjećaj da sam kod svoje kuće. Radila sam u domu, znam za sve vaše radosti, za sve vaše tuge. Vi ste ovdje došli proživjeti svoju starost, izabrali ste ovaj put jer vam se činio najboljim. Njegujte ovaj dom, njegujte ovu veliku obitelj”, poručila im je ministrica.

Nada-Murganić-LSŽ-3.jpg (2048×1365)

Nada-Murganić-LSŽ-19.jpg (2048×1365)

back to top

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Dr. Franje Tuđmana 4, 53000 Gospić
Tel: + 385 53 588 279
Fax: +385 53 572 100
E-mail: info@licko-senjska.hr
web: www.licko-senjska.hr
OIB: 40774389207
IBAN: HR5123400091800009008

LINKOVI

KONTAKT

DOKUMENTI