Menu

Potpredsjednik Vlade Damir Krstičević posjetio Udbinu

MORH-Udbina-8.jpg (2000×1333)

Kako se sa snježnim nedaćama, hladnoćom, zametenim prometnicama i drugim problrmima hvataju u koštac stanovnici  općine Udbina, Stožer cvilne zaštite,Općina Udbina i mnogi drugi uvjerili su se danas predstavnici Vlade RH, DUZS, Ličko-senjske županije, PUZS Gospić, Hrvatske vojske…U Općini Udbina načelnik Josip Seuček je uz  zamjenika i predsjednika Stožera Milana Uzelca primio ministra obrane i potpredsjednika Vlade RH-a  Damira Krstičevića, načelnika GSOS generala Šundova, ravnatelja DUZS Dragana Lozanačića, župana dr. Darka Milinovića, predstavnike DVD Udbina, vojske i policije. Govoreći o težini situacije župan Milinović istaknuo je odličnu suradnju svih službi na terenu.

-Želim se još jednom zahvaliti svima koji su učinili sve da bi se stanje na terenu normaliziralo. Ovdje moram istaknuti i znatan angažman pripadnika policije i Hrvatske vojske pri pomoći na području županije, u Udbini, Lovincu, Donjem Lapcu i Gospiću. Zbog nevremena četiri su škole otkazale nastavu. Zavod za javno zdravstvo i timovi hitne medicinske pomoći  odradili su svoj posao humano i profesionalno. Ovdje je još jednom pokazano zajedništvo koje nam jamči da zapravo nema nerješivih situacija, zaključio je župan dr. Milinović. 

Slušajući domaćine i predstavnike raznih službi ministar Damir Krstičević ustvrdio je kako je rad svih službi odlično koordiniran.

-Ono što sam čuo i  vidio ovdje je za svaku pohvalu. Ovo je temeljni primjer kako se reagira u teškim situacija, od poplava, požara, snijega… Kroz razvijen sustav Domovinske sigurnosti uspjevamo se boriti protiv svih elementarne nepogode. Ovdje se dokazao svako segment pomoći. Hrvatska vojska opet se pokazala kako se može pomoći, kako brzo i učinkovito reagirati. Ta sinergija dokazala se u praksi. Neki su nam zapovjednici i sada na terenu i radi se u smjenama, bez zastoja. Posebna zahvala općinskom Stožeru koji je promtno reagirao i koordinirao sve ove postupke gdje se iskazala maksimalna solidarnost, od svakoga vozača, do svakoga tko je u ova spašavanja uložio maksimum, rekao je u rezimeu ministar Krstičević nakon obilaska dijela  terena u okolici Udbine.

MORH-Udbina-10.jpg (2000×1333)

MORH-Udbina-22.jpg (2000×1333)

back to top

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Dr. Franje Tuđmana 4, 53000 Gospić
Tel: + 385 53 588 279
Fax: +385 53 572 100
E-mail: info@licko-senjska.hr
web: www.licko-senjska.hr
OIB: 40774389207
IBAN: HR5123400091800009008

LINKOVI

KONTAKT

DOKUMENTI