Menu

Obilježen Dan Grada Senja

Senj-dan-grada-11.jpg (2048×1365)

Na tvrđavi Nehaj u ponedjeljak, 23. travnja, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Senja u povodu proslave Dana grada i blagdana sv. Jurja, zaštitnika Grada. Svečanoj sjednici prisustvovali su visoki državni, županijski i gradski dužnosnici – ministar zaštite okoliša i energetike, gospodin Tomislav Čorić, državni tajnici, pomoćnici ministara, članovi uprava državnih trgovačkih društava, predsjednica Županijske skupštine, župan Ličko-senjske županije, zamjenici župana, mnogobrojni gradonačelnici i zamjenici gradonačelnika, kao i mnogobrojni predsjednici gradskih vijeća i općinskih vijeća, crkveni dužnosnici, vijećnici Gradskog vijeća Grada Senja, predstavnici gradskih ustanova i trgovačkih društava, službenici i namještenici Gradske uprave te delegacija grada Sorbiersa, grada prijatelja iz Francuske.

Svečanu je sjednicu otvorio predsjednik Gradskog vijeća Grada Senja, gospodin Željko Tomljanović, koji je pozdravnim govorom izrazio dobrodošlicu prisutnima. Gradonačelnik Grada Senja podrobno je izvijestio o dosad realiziranim projektima i programima, onima koji su u tijeku te je najavio one koji se planiraju u narednom razdoblju. Posebno je i od srca zahvalio svojim suradnicima – službenicima i namještenicima Gradske uprave, ravnateljima i djelatnicima ustanova te direktorima i djelatnicima trgovačkih društava na dosadašnjoj pomoći u radu za jedan cilj – dobrobit grada i njegovih građana. Grad Senj u punom je mahu ostvarivanja zacrtanih planova, a u tome svakako sudjeluju i njegovi građani, kojima je gradonačelnik Rukavina kazao kako grad prepoznaje i cijeni njihov trud.

Svečanu sjednicu svojim su glazbenim repertoarom pratili ženska klapa „Senjkinje“ i muška klapa „Vinčace“, a podijeljena su i javna priznanja Grada Senja za 2017. godinu. U znak javnog priznanja za osobite uspjehe i ostvarenja te zasluge u radu povelja Grada Senja dodijeljena je gospodinu Anti Vukušiću  za dugogodišnji rad i doprinos u promicanju kulturnih i prirodnih vrijednosti Zavižana, Velebita, velebitskog Podgorja i Grada Senja. Poveljom su nagrađeni i Gradska glazba Senj povodom 175. godišnjice postojanja i rada i za svekoliki doprinos razvoju glazbeno-amaterskog stvaralaštva u Gradu Senju te gospodin Siniša Orlić za  dugogodišnji osobiti doprinos u ostvarivanju rezultata na području razvitka pomorske djelatnosti i sigurnosti na moru te razvoja na području Grada Senja, Općine Karlobag, Grada Novalje i kao začetniku Operativnog centra za provođenje plana intervencije kod izvanrednog onečišćenja na području Republike Hrvatske. Nagrada Grada Senja za 2017. godinu uručena je gospodinu Stjepanu Prpiću i gospodinu Darku Vukeliću za  nesebičnu pomoć i solidarnost s drugima, izraženu plemenitost, humanost i ljubav prema čovjeku, u znak zahvalnosti za darovanu krv te plesnoj skupini MAYA’S DANCE NATION u povodu  20. godišnjice postojanja i rada i za svekoliki doprinos popularizaciji plesne kulture kod mladih.

Uvod u svečanu sjednicu bilo je otvaranje izložbe „Spomenik senjskim braniteljima Domovinskog rata“, koju je priredio Gradski muzej Senj. Izložba je prikazala sva prijavljena idejna rješenja spomenika, od kojih je odabran rad akademskog kipara Ante Jurkića.

Senj-dan-grada-18.jpg (2000×1333)Senj-dan-grada-27.jpg (2000×1333)Senj-dan-grada-30.jpg (2000×1333)Senj-dan-grada-11.jpg (2048×1365)

back to top

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Dr. Franje Tuđmana 4, 53000 Gospić
Tel: + 385 53 588 279
Fax: +385 53 572 100
E-mail: info@licko-senjska.hr
web: www.licko-senjska.hr
OIB: 40774389207
IBAN: HR5123400091800009008

LINKOVI

KONTAKT

DOKUMENTI