Menu

Župan Milinović održao radni sastanak s ravnateljem Državne uprave za zaštitu i spašavanje dr. sc. Draganom Lozančićem

Župan  dr.Darko Milinović  i zamjenik župana , ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite  Vice Nekić održali su danas radni sastanak s ravnateljem Državne uprave za zaštitu i spašavanje dr. sc. Draganom  Lozančićem . Sastanku su prisustvovali i pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Gospić Joso Živković te vatrogasni zapovjednik Ličko-senjske županije Hrvoje Ostović.

Na sastanku se razgovaralo o dosad poduzetim, ali i o budućim mjerama iz područja zaštite i sigurnosti građana i turista na području županije.

Ravnatelj Lozančić  pohvalio je organizaciju sustava civilne zaštite na razini županije, koja se najbolje pokazala tijekom zadnjih poplava i snježnih oborina u Ličko-senjskoj županiji u veljači i ožujku ove godine , ali i prošlogodišnjih požara na Velebitu.  Župan Milinović i zamjenik župana Nekić izrazili  su zadovoljstvo suradnjom s PUZS-om Gospić te međusobnom suradnjom žurnih službi, koji , sukladno Zakonu o sustavu civilne zaštite, poduzimaju aktivnosti odgovora na velike nesreće i katastrofe, poštujući prvenstveno načela supsidijarnosti i kontinuiteta.

 

back to top

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Dr. Franje Tuđmana 4, 53000 Gospić
Tel: + 385 53 588 279
Fax: +385 53 572 100
E-mail: info@licko-senjska.hr
web: www.licko-senjska.hr
OIB: 40774389207
IBAN: HR5123400091800009008

LINKOVI

KONTAKT

DOKUMENTI