Logo
Print this page

Milinović na radnom sastanku sa premijerom Plenkovićem, ministricom Žalac i ministrom Tolušićem Ličko-senjska županija svrstana u najrazvijenije statističke regije

Danas je župan Milinović bio na radnom sastanku župana sa predsjednikom Vlade RH Andrejem Plenkovićem, ministricom Gabrijelom Žalac i ministrom Tomislavom Tolušićem . Na radnom sastanku predstavljen je novi način klasifikacije statističkih regija u Hrvatskoj koji je do sada bio podijeljen u dvije regije i to kontinentalnu i jadransku Hrvatsku. O statističkim regijama ovisi mogućnost bespovratnog povlačenja EU sredstava za mala,srednja i velika poduzeća. Predstavljeno je devet mogućnosti, a svih devet Ličko-senjsku županiju svrstava u područja sa najvećim stupnjem razvijenosti. Npr. slavonske županije su svrstane u skupinu sa 39 % prosječnog BDP –a Europske unije, sjeverna Hrvatska sa 47 % indeksa BDP – a, a Ličko-senjska županija svrstana je u regiju sa 57 % prosjeka BDP- a Europske unije.

Milinović je na sastanku naglasio da razumije problematiku te istaknuo da je za Ličko-senjsku županiju nepovoljna situacija te zamolio ministricu Gabrijelu Žalac i premijera da zbog depopulacije te ostalih problema u Ličko-senjskoj županiji pokušaju iznaći mogućnost kako bi Ličko-senjska županija dobila da ne kažemo povlašteni, ali u svakom slučaju bolji položaj za povlačenja nepovratnih EU sredstava za mala,srednja i velika poduzeća.

 

Izrada; Meridies web design Sva prava pridržana.