Logo
Print this page

Župan Milinović nazočio obilježavanju Dana Grada Otočca

Svečanom akademijom, komemoracijom i svetom misom u Otočcu je započelo obilježavanje Dana Grada Otočca, blagdana sv. Fabijana i Sebastijana. 

Svečana sjednica Gradskog vijeća održana je u dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta. Ovaj događaj uveličali su brojni gosti, među kojima je bio i župan ličko-senjski dr. Darko Milinović.

U svom govoru je pozvao na zajedništvo Ličko-senjske županije, te naglasio zabrinutost za brojna nepovratna EU sredstva koja su došla u pitanje nakon neizglasavanja proračuna županije. 

Nakon pozdravnih govora domaćina i drugih uzvanika, dodijeljena su javna priznanja Grada Otočca. Za doprinos u obrani Grada Otočca za vrijeme Domovinskog rata te ukupan doprinos u preustroju Općine Otočac u novu jedinicu lokalne samouprave u skladu sa novim demokratskim poretkom RH plaketa Grada Otočca dodijeljena je Josi Kregaru.

Za zasluge pokazane u Domovinskom ratu i osobni doprinos razvoju i obnovi Grada Otočca Plaketa Grada Otočca dodijeljena je Milanu Sigurnjaku.

Za dugogodišnji neprekinuti angažman u području vatrogastva povodom 65. godišnjice rada Plaketa Grada Otočca dodijeljena je Ivanu Markoviću.

Za zasluge u Domovinskom ratu i osobni angažman tijekom obrane područja Grada Otočca medalja Grada Otočca dodijeljena je Ignjacu Ivanušu.

Za zapažene uspjehe u obavljanju turističke djelatnosti čime promiče ime Grada Otočca diljem RH medalja Grada Otočca dodijeljena je VELEBIT AKTIVNOSTI vlasnika Denisa Lončara.

Za istaknute uspjehe u obavljanju gospodarske djelatnosti čime promiče ime Grada Otočca diljem RH medalja Grada Otočca dodijeljena je OPG-u BOGDANIĆ nositelja Helene Bogdanić.

 

Izrada; Meridies web design Sva prava pridržana.