Menu

Objava biračima - manjine

OBJAVA BIRAČIMA - manjine


 

        Nastavno na navedenu Objavu biračima Ministarstva uprave KLASA:013-01/19-01/15; URBROJ:515-07-02/5-19-2 od 03. travnja 2019. godine daje se slijedeća detaljnija

OBAVIJEST BIRAČIMA

LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE

 

        Pozivaju se birači da izvrše pregled, dopunu ili ispravak podataka upisanih u Registar birača u Službi za opću upravu Ureda državne uprave u Ličko-senjskoj županiji prema mjestu svog prebivališta, svakim radnim danom u radno vrijeme Službe odnosno ispostavama kako slijedi:

        Birači koji imaju prebivalište na području Grada Gospića te općina Perušić i Karlobag mogu izvršiti neposredni pregled u registru birača u Službi za opću upravu u Gospiću, Budačka 55, svakim radnim danom od 7,00 do 15,00 sati.

        Birači koji imaju prebivalište na području Općine Perušić mogu izvršiti neposredni pregled u registru birača i u Matičnom uredu Perušić, Trg popa Marka Mesića 2, svakim radnim danom od 7,00 do 15,00 sati.

        Birači koji imaju prebivalište na području Grada Otočca  te općina Brinje i Vrhovine mogu izvršiti neposredni pregled u registru birača u Ispostavi Ureda državne uprave u Ličko-senjskoj županiji u Otočcu, Kralja Zvonimira 8, svakim radnim danom od 7,00 do 15,00 sati.

         Birači koji imaju prebivalište na području Općine Brinje mogu izvršiti neposredni pregled u registru birača i u Matičnom uredu Brinje, Frankopanska 33, svakim radnim danom od 7,00 do 15,00 sati.

          Birači koji imaju prebivalište na području Grada Senja mogu izvršiti neposredni pregled u registru birača u Ispostavi Ureda državne uprave u Ličko-senjskoj županiji u Senju, Obala dr. Franje Tuđmana 2 (Matični ured Senj), svakim radnim danom od 7,00 do 15,00 sati.

           Birači koji imaju prebivalište na području Grada Novalje mogu izvršiti neposredni pregled u registru birača u Ispostavi Ureda državne uprave u Ličko-senjskoj županiji u Novalji, Trg Franje Tuđmana 1 (Matični ured Novalja), svakim radnim danom od 7,00 do 15,00 sati.

           Birači koji imaju prebivalište na području općina Donji Lapac, Plitvička Jezera, Udbina i Lovinac mogu izvršiti neposredni pregled u registru birača u Matičnom uredu Donji Lapac, Stojana Matića bb, II kat, svakim radnim danom od 7,00 do 15,00 sati.

           Birači koji imaju prebivalište na području općina Plitvička Jezera i Udbina mogu izvršiti neposredni pregled u registru birača i u Matičnom uredu Plitvička Jezera, Josipa Jovića 3, svakim radnim danom od 7,00 do 15,00 sati.

           Birači koji imaju prebivalište na području Općine Lovinac mogu izvršiti neposredni pregled u registru birača i u Matičnom uredu Lovinac, Svetog Mihovila 11, svakim radnim danom od 7,00 do 15,00 sati.

 

           Rok za podnošenje zahtjeva za dopunu i ispravak podataka upisanih u Registar birača istječe u srijedu 24. travnja 2019. godine.

          Posebno pozivamo birače, pripadnike nacionalnih manjina koji će napuniti 18 godina do dana održavanja izbora, da se izjasne o nacionalnoj pripadnosti.

          Napominjemo da se birači na dan izbora ne mogu izjašnjavati o svojoj nacionalnoj pripadnosti.

           Podsjećamo birače koji imaju prebivalište na području Ličko-senjske županije da je uvjet za ostvarivanje prava glasovanja važeća osobna iskaznica.

            Naime, samo birači koji imaju prebivalište na području Ličko-senjske županije i važeće osobne iskaznice ulaze u popis birača odnosno nalazit će se na izvacima iz popisa birača koji će biti dostavljeni na biračka mjesta.

           Birači koji prilikom dolaska na biračko mjesto utvrde da nisu upisani u izvatke iz popisa birača mogu na dan održavanja izbora dobiti potvrdu za glasovanje (npr. osobe koje nemaju važeću osobnu iskaznicu).

           Potvrda za glasovanje izdaje se prema mjestu prebivališta birača.

 

                                                                                                                    URED DRŽAVNE UPRAVE

                                                                                                                U LIČKO-SENJSKOJ ŽUPANIJI

                                                                                                                       Služba za opću upravu

 

back to top

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Dr. Franje Tuđmana 4, 53000 Gospić
Tel: + 385 53 588 279
Fax: +385 53 572 100
E-mail: info@licko-senjska.hr
web: www.licko-senjska.hr
OIB: 40774389207
IBAN: HR5123400091800009008

LINKOVI

KONTAKT

DOKUMENTI