Logo
Print this page

Obilježen Europski tjedan

20190517 100014

Svake se godine diljem Europske unije obilježava Europski tjedan, a u sklopu njega i Dan Europe, 9. svibnja, u znak sjećanja na govor Roberta Schumana, tadašnjeg francuskog ministra vanjskih poslova tijekom kojeg je predstavio danas prihvaćenu viziju europskog jedinstva.

U okviru tradicionalnog obilježavanja Europskog tjedna Ličko-senjska županija, u suradnji sa Gimnazijom Gospić, organizirala je obilježavanje na Gradskoj tržnici u Gospiću. Tom prilikom, organiziran je EU info štand za građane i podjela promotivnih materijala u znak proslave mira i jedinstva u Europi.

U programu štanda sudjelovali su učenici Gimnazije Gospić koji su podjelom promotivnih materijala ujedno potaknuli građane na izlazak na izbore za Europski parlament te se kroz niz aktivnosti na info-štandu nastojalo Europu približiti njezinim građanima.

Cilj je bio potaknuti građane na razmišljanje o tome kako živimo u Europi bez granica, u Europi u kojoj se baštine uključivost, tolerancija, multikulturalnost, jednakost i nediskriminacija, temeljne europske vrijednosti koje su osnova zajedničkog identiteta te sastavni dio našeg europskog načina života.

 

Izrada; Meridies web design Sva prava pridržana.