Logo
Print this page

Priopćenje za medije 10. 05. 2020. godine

22. dan za redom nema novooboljelih osoba, nastavlja se povoljna epidemiološka situacija. Izliječena je još jedna osoba te se ukupan broj izliječenih povećao na 13.

U posljednja 24 h pristiglo je 11 negativnih rezultata testiranja te se čeka 1 rezultat testiranja. nije bilo uzimanja dodatnih uzoraka.

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega je 13 osoba izliječeno. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 355 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 161 osoba. 

U protekla 24 sata policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ nad 92 osoba na području Ličko-senjske županije kojom prilikom je utvrđeno jedno kršenje/nepoštivanje izrečene mjere samoizolacije. 

Nisu zaprimljene dojave o kršenju Odluka Nacionalnog stožera (npr. Odluka o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja, Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima i dr.).

U protekla 24 sata utvrđena su dva kršenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez odgovarajuće propusnice).


STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE 

Izrada; Meridies web design Sva prava pridržana.