Logo
Print this page

Obilježen Dan Ličko-senjske županije

 

Svečanost obilježavanja 23. svibnja, Dana Ličko-senjske županije i datuma rođenja hrvatskog političara i ideologa, Oca Domovine, dr. Ante Starčevića održana je u petak, 22. svibnja 2020. godine.

Tom prigodom župan  dr.Darko Milinović sa suradnicima  odao je počast polaganjem vijenca i paljenjem svijeća dr. Anti Starčeviću u njegovom Spomen domu u Velikom Žitniku. Počast Ocu domovine odali su i predstavnici Udruga proizašlih  iz Domovinskog rata.

Uslijedilo je odavanje počasti herojima Domovinskog rata kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata kao i prvom hrvatskom predsjedniku i počasnom građaninu Ličko-senjske županije dr. Franji Tuđmanu. U ime Vlade Republike Hrvatske kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića  polaganjem vijenca i paljenjem svijeće dužnu počast odao je i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

U ime Ličko-senjske županije vijenac su položili župan i svijeće zapalili  dr.Darko Milinović  i predsjednik Županijske skupštine Marijan Kustić sa suradnicima te svijeće zapaliti predstavnici Udruga iz Domovinskog rata.

Riječi molitve predvodio je gospićki župnik Mario Vazgeč.

 

Izrada; Meridies web design Sva prava pridržana.