Menu

Župan Milinović na svečanoj konferenciji u Brinju

 

 


U prostorijama Društveno-kulturnog centra u Brinju održana je početna konferencija projekta Europske unije “Društveno-kulturni centar u Općini Brinje”. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH, a provodi ga Udruga Pavenka u partnerstvu sa Općinom Brinje, DVD Brinje te Zakladom Kajo Dadić iz Splita.

Cilj projekta je pridonijeti razvoju društveno-kulturnog centra u zajednici kao javnim prostorom gdje se članovi lokalne zajednice okupljaju radi provedbe grupnih aktivnosti, korištenje različitih oblika socijalne podrške, dobivanje informacija za kvalitetan život građana, odnosno različite aktivnosti koje su od interesa za kvalitetno funkcioniranje lokalne zajednice.

Načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić istaknuo je važnost ovog projekta kao i Udruge Pavenka koja će kroz novi projekt zaposliti 20 žena s ovog područja. Među uzvanicima na svečanoj konferenciji u Brinju bio je i župan ličko-senjski dr. Darko Milinović koji je rekao da se ovakvim projektima iz dana u dan pokazuje svima onima koji su euroskeptici što znači ući u Europsku uniju. Da nismo u Uniji, ne bi bilo ovog projekta, i mnogi projekti na nivou županije ne bi bili financirani iz europskih fondova. Milinović je još jednom istaknuo važnost žena u našem društvu te zaključio da kako u narodnoj poslovici žena drži tri kantuna kuće tako i ovdje u Brinju, udruga Pavenka drži “tri kantuna” EU fondova.

 

 

back to top

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Dr. Franje Tuđmana 4, 53000 Gospić
Tel: + 385 53 588 279
Fax: +385 53 572 100
E-mail: info@licko-senjska.hr
web: www.licko-senjska.hr
OIB: 40774389207
IBAN: HR5123400091800009008

LINKOVI

KONTAKT

DOKUMENTI