Menu

Otvorene prijave za financiranje DEAR projekata

Zagreb/Gospić-Kako je bilo i najavljivano Hrvatska zajednica županija i ove će godine u sklopu LADDER projekta sufinancirati mikro-projekte na lokalnoj razini u trajanju do pet mjeseci, usmjerenih na obrazovanje za razvoj i podizanje svijesti. Na ovaj se način želi osigurati podrška projektima koji će svojim rezultatima postati primjer i nadahnuće građanima, nevladinim organizacijama i lokalnim vlastima.

Projektne ideje moraju se temeljiti na DEAR pristupu (Development Education and Raising Awareness - DEAR), što obuhvaća osvještavanje javnosti o globalnim razvojnim temama i promicanje obrazovanja za razvoj.

Treba istaknuti kako se globalne razvojne teme odnose na 17 ciljeva za održivi razvoj koje su utvrdili Ujedinjeni narodi, a obrazovanje za razvoj uključuje aktivnosti: podizanja svijesti i informiranja građana, poticanja aktivne uključenosti građana u djelovanje na lokalnoj razini te promjene stavova u vezi s globalnim izazovima i pitanjima razvoja. Mikro-projekti će se financirati u iznosu od 2.000 do 6.000 eura, a njihova provedba u potpunosti će se financirati  sredstvima LADDER projekta. Organizacija koja prijavljuje projekt može ga prijaviti samostalno ili u partnerstvu s drugim organizacijama. Projektne prijave zaprimaju se do 8. ožujka 2017. godine, isključivo na engleskom jeziku putem obrazaca dostupnih u prilogu. Prihvatljivi prijavitelji su jedinice i tijela lokalne i regionalne samouprave te organizacije civilnoga društva.

Prijavu je potrebno podnijeti u priloženim obrascima na e-mail adrese  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  i  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Hrvatska zajednica županija projekte će sufinancirati u sklopu velikog europskog projekta LADDER koji se provodi u 19 zemalja članica Europske unije i 17 zemalja koje nisu članice Europske unije. Ukupna vrijednost projekta je oko 4 milijuna eura, a Hrvatska zajednica županija sudjeluje iznosom od oko 45 tisuća eura u tri godine koliko traje projekt LADDER. Više o detaljima ovoga projekta možete doznati na web-stranici Hrvatske zajednice županija.

back to top

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Dr. Franje Tuđmana 4, 53000 Gospić
Tel: + 385 53 588 279
Fax: +385 53 572 100
E-mail: info@licko-senjska.hr
web: www.licko-senjska.hr
OIB: 40774389207
IBAN: HR5123400091800009008

LINKOVI

KONTAKT

DOKUMENTI