Menu

Mala škola protokola

Poreč/Gospić, 17. veljače-Uključivanje u sve europske uzuse nezaobilazno podrazumijeva i djelomične promjene ili barem približavanje  protokolarnim aktivnostima i stilovima  današnje Europe. Stoga Hrvatska zajednica županija organizira Malu školu protokola koja se odvija u sklopu prvog savjetovanja Hrvatske zajednice županija od 22. do 24. ožujka 2017. godine u Poreču (Hotel Valamar Diamant 4*) u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova, Udrugom gradova i Istarskom županijom.

Protokol je u jedinicama lokalne uprave i samouprave ostao, kao rijetko koja disciplina, poprilično nedefinirana zona s podosta improvizacija. Dok su primjerice uredsko poslovanje, financiranje pa čak i odnosi s javnošću donekle uređeni  i modernizirani, istovremeno ne postoje zakoni, pravilnici,  ni sustavno obrazovanje kojim bi se protokol standardizirao. 

Protokol je pred sve većim izazovima te su u njega sve češće uprte oči javnosti koja traži precizna objašnjenja za pojedine protokolarne postupke,  odnosno eventualne propuste.  U takvoj situaciji napori koje ulaže Hrvatska zajednica županija u permanentno obrazovanje gradskih i županijskih službenika  su dragocjeni jer pružaju neophodnu platformu za svakodnevno obavljanje odgovornih protokolarnih poslova. „Mala škola protokola“ namijenjena je zaposlenicima ministarstava, županija, gradova i općina koji već rade na poslovima protokola ili svima onima koji o poslovima protokola žele znati i naučiti više. Uz renomirane predavače sudionici će imati priliku saznati povijest protokola, osnovna protokolarna pravila te kako organizirati protokolarne posjete ili poslovnu protokolarnu korespondenciju.

Sadržaj Male škole protokola odnosi se na zadatke protokola - važnost protokola u nacionalnim, lokanim i regionalnim okvirima; sinergija poslova protokola i odnosa s javnošću; protokolarna pravila; inozemna protokolarna službena i radna putovanja i posjeti, te protokolarni pokloni samo su neke od tema dvodnevnog savjetodavnog druženja.

Dodatni bonus definira kako  ostaviti pozitivan prvi dojam, naučiti red prvenstva, pravilno postaviti zastave na protokolarnim sastancima, znati ispravno pismeno i usmeno oslovljavati dužnosnike, pravilno organizirati protokolarne prijeme i upoznati svoje kolege onda je Mala škola protokola pravo mjesto za vas

Osigurajte svoje mjesto jer je broj polaznika ograničen. Za članove Hrvatske zajednice županija i Udruge gradova ne naplaćuje se kotizacija.

Prijave na linku: https://goo.gl/forms/DV8XM1eZIsP1tuvX2

 

HZŽ/M. S.

back to top

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Dr. Franje Tuđmana 4, 53000 Gospić
Tel: + 385 53 588 279
Fax: +385 53 572 100
E-mail: info@licko-senjska.hr
web: www.licko-senjska.hr
OIB: 40774389207
IBAN: HR5123400091800009008

LINKOVI

KONTAKT

DOKUMENTI