Menu

Dobrodošlica Župana

Poštovani posjetitelji,

kao Županu Ličko-senjske županije čast mi je i zadovoljstvo uputiti Vam dobrodošlicu na našu Intrenet stranicu kojoj je cilj da svojim sadržajem na kvalitetan i zanimljiv način  predstavi  Ličko-senjsku županiju, teritorijalno najveću i za nas svakako najljepšu županiju u Republici Hrvatskoj.

Važnost Ličko-senjske županije u hrvatskom prostoru i izvan njega prvenstveno je određena funkcijom geoprometnog križišta između tri vodeća polarizacijska žarišta u državi – Zagreba, Rijeke i Splita, zatim pripadnošću njezina kontinentalnog područja ekološkoj jezgri Hrvatske te autohtonim gospodarskim potencijalima sadržanim u poljodjelskim površinama, šumskom i vodnom bogatstvu, turistički vrijednim područjima u priobalju i novaljskom dijelu otoka Paga, prostorima nacionalnih parkova Plitvička jezera, Sjeverni Velebit, Paklenica i Parka prirode i svjetskog rezervata biosfere  Velebita te porječjima krških rijeka Like i Gacke.

Prirodna bogatstva (šumske površine, vodna bogatstva, poljoprivredne površine, prirodne ljepote) kao i radišni i ponosni ljudi našeg  kraja, od neustrašivih Senjskih uskoka do heroja Domovinskog rata, Oca Domovine dr. Ante Starčevića čijim datumom rođenja 23. svibnja obilježavamo Dan Županije te znanstvenika Nikole Tesle koji je ličkom svjetlosti iz rodnog Smiljana obasijao cijeli  svijet, potencijali su budućeg kvalitetnog i uspješnog gospodarskog i društvenog  razvoja te prosperiteta stanovnika naše Županije, prepoznatljive i jedinstvene  u okruženju regija Europske unije.

Kroz putovanje Internet stranicom  Županije na brz, jasan i transparentan način upoznat ćemo Vas s informacijama o svim područjima rada i aktivnostima  koja  tijela Županije provode tijekom godine s ciljem da naš zajednički rad što kvalitetnije približimo javnosti kao  uvaženom  partneru, uvjereni da u našoj Županiji možete ostvariti Vaše poslovne planove, ali i privatne snove.

S poštovanjem,

        Vaš ličko-senjski župan               

Milan Kolić

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Dr. Franje Tuđmana 4, 53000 Gospić
Tel: + 385 53 588 279
Fax: +385 53 572 100
E-mail: info@licko-senjska.hr
web: www.licko-senjska.hr
OIB: 40774389207
IBAN: HR5123400091800009008

LINKOVI

KONTAKT

DOKUMENTI