Menu

popis banner-2

Obilježena 30. obljetnica pogibije hrvatskih policajaca u Žutoj Lokvi

Povodom 30. obljetnice pogibije četvorice hrvatskih policajaca koje su na raskrižju magistralnih cesta na Žutoj Lokvi 24. kolovoza 1991. mučki iz zasjede ubili pripadnici srpskih paravojnih postrojbi danas je na mjestu pogibije u Žutoj Lokvi, ispred spomen kapelice položeni su vijenci, zapaljene svijeće i održana je sveta misa u spomen na Dragutina Toljana, Milana Vranića, Vinka Krznarića i Zdravka Vukovića.

Svetu misu vodio je Brinjski svećenik velečasni Josip Tomljanović koji je održao prigodnu propovijed.

Komemoracija u Žutoj Lokvi, uz nazočnost članova obitelji i najbliže rodbine poginulih hrvatskih redarstvenika, započela je odavanjem počasti polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u njihovu spomen.

Vijenac je položio i zapalio svijeću u spomen svojim poginulim kolegama Darko Murat, redarstvenik koji je toga kobnog 24. kolovoza 1991. godine teško ranjen jedini preživio podmuklu zasjedu srpskih paravojnih postrojbi i članovi obitelji poginulih redarstvenika.

Nakon tog su vijence i svijeće položili; izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora zastupnica Anita Pocrnić-Radošević, u ime Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva hrvatskih branitelja Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova, Darko Nekić, državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja, Zoran Zdunić, načelnik Policijske uprave ličko-senjske, župan Ličko-senjske županije Ernest Petry s pridruženim izaslanstvom, načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić sa suradnicima, predstavnici općina i gradova te braniteljske udruge i brojni građani.

back to top

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Dr. Franje Tuđmana 4, 53000 Gospić
Tel: + 385 53 588 279
Fax: +385 53 572 100
E-mail: info@licko-senjska.hr
web: www.licko-senjska.hr
OIB: 40774389207
IBAN: HR5123400091800009008

LINKOVI

KONTAKT

DOKUMENTI