Poštovani žitelji Ličko-senjske županije,

Dan državnosti, u povijesti hrvatskog naroda, predstavlja jedan od najvažnijih datuma.

Spomen je to na konstituiranje prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora, 30. svibnja 1990. godine, s posebnim naglaskom na povijesnu ulogu Hrvatskoga sabora u očuvanju hrvatske državnosti kroz stoljeća.

U godini kada obilježavamo 200. godišnjicu rođenja Oca Domovine dr. Ante Starčevića, ovogodišnji Dan državnosti ima naglašenije značenje.

Na tragu nauka Oca Domovine i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, kao jednih od najvećih državnika u našoj povijesti, zadaća je svih nas baštiniti i nastaviti razvijati Lijepu našu kao europsku prijestolnicu sa svim pripadajućim sadržajima.

Dan državnosti je prigoda za iskazivanje zahvalnosti i odavanje počasti svima onima koji su sudjelovali u stvaranju samostalne hrvatske države, u njezinoj obrani i oslobađanju.

U mislima i molitvama za sve naše drage branitelje koji su vlastitom žrtvom otvorili put ka slobodi i suverenosti Hrvatske, nastavljamo svoj ponosni hod prema uvijek boljem i prosperitetnijem društvu.

Tim povodom, u ime Ličko-senjske županije kao i u osobno ime, svim građankama i građanima Ličko-senjske županije i cijele Republike Hrvatske upućujem iskrene čestitke povodom Dana državnosti.

Župan Ličko-senjske županije
Ernest Petry, mag. iur.

Čestitka župana Ernesta Petryja povodom Dana državnosti
  Novosti - Sve