POZIV ZA SUDJELOVANJE NA RADIONICU „PRERADA I DORADA VOĆA“

Ovim putem obavještavamo sve zainteresirane uzgajivačima i prerađivačima voća da Razvojni centar u suradnji sa predstavnicima iz Stručne podrške Ministarstva poljoprivrede organizira radionicu  Prerada i dorada voća u trajanju od 4 radna dana.  Radionica se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela a namijenjena je uzgajivačima i prerađivačima voća u Republici Hrvatskoj.

Cilj radionice je kroz teorijski dio informirati  sudionike o  različitim načinima davanju dodatne vrijednosti primarnom proizvodu kao i o svim zahtjevima legislative u preradi.

Radionica će se održavati u poluindustrijskom postrojenju Razvojnog centra kako bi se svi sudionici  upoznali sa svim mogućim načinima  prerade voća  i pogodnostima koje   Razvojni centar nudi.

Kroz praktični dio radionice sudionici će imati priliku sve ono što su čuli/naučili u teorijskom dijelu radionice primijeniti u praksi.

Više informacije o uvjetima prijave i sudjelovanju na radionici dostupne su na internetskoj stranici:

https://www.rc.licko-senjska.hr/radionica-prerada-i-dorada-voca-04-07-07-2023/

 

UPRAVNI ODJEL ZA POLJOPRIVREDU I TURIZAM

POZIV ZA SUDJELOVANJE NA RADIONICU „PRERADA I DORADA VOĆA“
 

 

 

 

 

Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpora za uzgoj i držanje valjanih junica mliječne pasmine

ODGOVORI POVJERENSTVA ZA PROVEDBU NATJEČAJA NA NAJČEŠĆA PITANJA

- Kao dokaz valjanosti junice za dodjelu potpore priznati će se izvod iz bilo kojeg registra iz kojega je vidljiv vlasnik junice, pasmina, životni broj.

- Kao mliječna pasmina priznati će se: holstein, crveno švedsko govedo, jersey, novrveško crveno govedo, dansko crveno govedo i ayrishire, a od kombiniranih pasmina: simentalska, siva, smeđa, monteliarde, pinzgauer, cikasta i normande.

- Potvrdu o steonosti junice daje nadležna veterinarska stanica.

- Priznati će se za potporu i junice - prvotelke.

 

POVJERENSTVO ZA PROVEDBU NATJEČAJA LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE