Ličko-senjska županija zastupana po županu Ernestu Petryju i HŽ Putnički prijevoz d.o.o. zastupano po članovima Uprave HŽ-a Željkom Ukićem, Damirom Rubčićem i Mariom Zubakom, potpisali su danas ugovor kojim se redovnim studentima s područja županije omogućuje besplatno putovanje vlakom.

Temeljem potpisanog Ugovora između Ličko-senjske županije i Hrvatskih željeznica, Ličko-senjska županija sufinancirat će prijevoz redovnim studentima koji imaju prijavljeno prebivalište na području Ličko-senjske županije u iznosu 50% od redovne prijevozne cijene karte za pojedinačna putovanja prema cijenama HŽ-a.

Istovremeno će HŽ navedenim studentima odobriti povlasticu u iznosu 50% od redovne prijevozne cijene za pojedinačna putovanja te će tako redovni studenti imati besplatnu uslugu prijevoza vlakom tijekom akademske godine.

Stoga, pozivamo redovne studente koji imaju prebivalište na području Ličko-senjske županije i koji studiraju na području Republike Hrvatske te time ostvaruju pravo na besplatna pojedinačna putovanja od mjesta prebivališta do mjesta studiranja u Republici Hrvatskoj, da na internetskoj stranici Ličko-senjske županije (www.licko-senjska.hr) preuzmu objavljeni obrazac Zahtjeva s popisom potrebne dokumentacije, kao i da isti podnesu Ličko-senjskoj županiji, Upravni odjel za gospodarstvo, pomorsko dobro i promet.

Ličko-senjska županija izdavat će potvrde redovnim studentima temeljem kojih će ostvariti mogućnost kupnje pametne kartice kod HŽ s potrebnim profilom.

Pametnom karticom studenti će pojedinačne karte kupovati na blagajnama kolodvora, a onima koji ju već posjeduju profil će biti dodijeljen na postojeću karticu.

  Novosti - Sve