Gospić, 22. rujna-Na jučer održanom sastanku kojega je inicirao LAH Lika sastala se  radna skupne za ugostiteljstvo. Uz domaćine bili su tu predstavnici ceha ugostitelja Hrvatske, Obrtničke komore Ličko-senjske županije SŽ, predstavnici Ličko-senjske županije i  ugostitelji. Zaključeno je kako u sustavu brendiranja hrane i razvoja regionalne oznake kvalitete „Lika Quality“, ugostitelji postaju značajna karika. Voditelj LAG-a Lika Tomislav Kovačević istaknuo je kako  su oni neizostavan smjer  distribucije lokalnih proizvoda. U ovom sustavu trebali bi se naći  samo oni izvrsni, a LAG će svima pružiti mogućnost da to i postanu.

Uskoro će se  održati  najveća manifestacija u Lici, „Jesen u Lici“, gdje će se posjetitelji sami moći uvjeriti u bogatstvo hrane i proizvoda koje Lika pruža. Kroz sustav „Lika Quality“ većina tih proizvoda biti će dostupna cijele godine u izvornom ili prerađenom obliku. Tako će se zaokružiti ciklus od proizvodnje do prodaje, jer ličkim proizvođačima prodaja uvijek predstavlja najveći problem. Radna skupina za ugostiteljstvo definirat će uvjete po kojima se će restorani moći kandidirati za oznaku „Lika Quality“. Ukupni  cilj projekta je  promovirati veću prodaju hrane  i namirnica s prostora Ličko-senjske županije u lokalnim restoranima, a sve to pod zajedničkim brendom „Lika Quality“.

  Novosti - Sve