Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”, uz domaćinstvo Osječko-baranjske županije, organizirala je svečanu dodjelu nacionalne nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award”, koja se održala 30. studenog u Osijeku, u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije. Da se ruralni turizam razvija u dobrom smjeru pokazuje i velika kvaliteta prijavljenih projekata. Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” po jedanaesti put je dodijelila nagrade onim najboljima, a ove godine za nju se borilo čak 197 prijavitelja u osam kategorija, među kojima su i oni s područja Ličko-senjske županije, a koje je prijavila Turistička zajednica LSŽ u suradnji sa županijom Ličko-senjskom.

Dobitnici nagrada s područja Ličko-senjske županije su:

VELIKI ZLATNI SUNCOKRET odnosno šampionsku titula u kategoriji Vinski turizam dobila je vinarija Boškinac. Nagradu je preuzeo vlasnik vinarije Boris Šuljić.

U kategoriji Aktivni turistički sadržaj na ruralnom prostoru, ZLATNA POVELJA dodijeljena je Javnoj ustanovi “PARK PRIRODE VELEBIT, a nagradu je preuzeo ravnatelj Parka prirode Velebit, Mario Šaban.

U kategoriji „CRAFT TURIZAM“, srebrna povelja dodijeljena je OPG-u VLAINIĆ – vl. Ivan Vlainić.

Posebno priznanje u kategoriji „TURISTIČKA SELJAČKA GOSPODARSTVA“, dodijeljena je OPG-u VUKOBRATOVIĆ, koju je preuzeo vlasnik OPG -a Marinko Vukobratović.

Posebno priznanje u kategoriji „PROJEKTI/NOSITELJI ZAŠTIĆENIH I MARKETINŠKIH OZNAKA“ dobio je poduzeće AGROVELEBIT d.o.o.

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Ličko-senjska županija - Pet nagrada “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” ide u Ličko-senjsku županiju
Ličko-senjska županija1000004240
Ličko-senjska županija1000004230
Ličko-senjska županija1000004234
Ličko-senjska županija1000004242
Ličko-senjska županija1000004232
Ličko-senjska županija1000004238
Ličko-senjska županija1000004236
  Novosti - Sve