Župan Ernest Petry potpisao je danas ugovore o dodjeli potpora za prijevoz mlijeka. Zbog enormnog povećanja troškova prijevoza mlijeka posvuda u Lici došla je u pitanje proizvodnja mlijeka, a samim time i egzistencija gotovo 200 domaćinstava.
-Vi ste na određeni način preuzeli brigu o sakupljanju i prijevozu mlijeka pa vam je Županija osigurala sredstva da vi kao prijevoznici uopće možete opstati i obavljati tu djelatnost. Cijelo vrijeme od početka problematike prijevoza mlijeka mi smo u kontaktu s ministricom Marijom Vučković. Dobra vijest je što je na web-stranicama Ministarstva poljoprivrede objavljena informacija  o zaštitnoj mjeri vezanoj uz proizvođače mlijeka i na taj način će na ovim prostorima i znatno šire opstati proizvođači mlijeka. S nama su danas autoprijevoznik Stjepan Cvitković, Obrt za prijevoz Stipe Mesića i Autoprijevoznik Željko Jelinić kojima smo kroz proračunska sredstva odobrili ukupno 699.200 kuna. Tako je stimulacija Ličko-senjske županije iznosi 7,6 kuna po kilometru, s čime ćete vi biti subvencionirani u svojem poslu. Iz Ličko-senjske županije ove će subvencije biti isplaćivane svakoga mjeseca, naglasio  je župan Ernest Petry.
Tako će autoprijevoznik Željko Jelinić na najduljoj ruti prikupljanja mlijeka do kraja godine moći ostvariti potporu u iznosu do 334 tisuće kuna, dok će prijevoznici Stipe Mesić i Stjepan Cvitković ostvariti potpore do 182 tisuće kuna do kraja godine. Detalje vezane uz subvencije prijevoza mlijeka pojasnila je p.o. pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, pomorsko dobro i promet Ana Rukavina Stilinović.

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Ličko-senjska županija - Potpisani Ugovori o subvencioniranju prijevoza mlijeka u Lici
Ličko-senjska županija2022-06-172
Ličko-senjska županija2022-06-173
Ličko-senjska županija2022-06-174
Ličko-senjska županija2022-06-175
  Novosti - Sve