U organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, danas je u Zadru održana svečana dodjela Sporazuma o provedbi teritorijalnih strategija i ugovora iz Programa razvoja otoka, koje su uručili predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministar Šime Erlić.

U ime Ličko-senjske županije svečanoj dodjeli Sporazuma nazočila je Zrinka Mraović, pročelnica Upravnog odjela za regionalni razvoj i fondove EU Ličko-senjske županije.

U okviru provedbe Integriranog teritorijalnog programa 2021.-2027., a sve vezano za izrađenu Teritorijalnu strategije razvoja otoka Ličko-senjske županije, danas je Ličko-senjskoj županiji uručen Sporazum o provedbi teritorijalnih strategija.

U ranije provedenom postupku predodabira temeljem Poziva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za dostavu prijava u svrhu provedbe za područje otoka za područje Grada Novalje prihvaćena su tri projekta, ukupne vrijednosti 10 milijuna i 520 tisuća eura od kojeg iznosa udio bespovratnih sredstava iznosi 8 milijuna i 500 tisuća eura.

Temeljem prijave Projekta „Izgradnja gradske tržnice Novalja“, ukupne vrijednosti 750 tisuća eura, Ličko-senjskoj županiji je odobreno sufinanciranje u iznosu od 67.500 eura. Cilj Projekta je izgradnja i opremanje poslovne građevine gradske tržnice Novalja radi zadovoljenja potreba različitih skupina korisnika od stanovnika, turista i poljoprivrednih proizvođača, dok će se realizacijom Projekta osigurati povećanje kvalitete te dostupnost hrane i poboljšanje infrastrukture.

Iz Programa razvoja otoka, Gradu Novalji dodijeljen je ugovor za projekt „Uređenja povijesne jezgre grada Novalje – VI. Faza – rekonstrukcija Male ulica, Ribarske ulica i Ulice kralja Stjepana Držislava.“

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Ličko-senjska županija - Premijer Plenković uručio Sporazume za ulaganja u otočni dio Ličko-senjske županije u bespovratnom iznosu većem od 8,5 milijuna eura
Ličko-senjska županijaCd7fb410-88bf-426a-9d44-990a07c6b198
Ličko-senjska županijaEc7922bb-582a-4fb3-b798-1f0f2ed0b0d6
  Novosti - Sve