9_RS-za-mlijecne-proizvode.jpg (1108×623)

Gospić, 8. rujna- U LAG-u Lika održani su sastanci  dviju radnih skupina-za mliječne proizvode te za kulturnu i tradicijsku baštinu. Radna skupina za mliječne proizvode izdvojila je 11 proizvoda koji će se moći natjecati za oznaku „Lika Quality“. To su razne vrste tvrdih, polutvrdih i mekanih sireva, basa te karakteristična lička  kiselina.

U Radnoj skupini za kulturnu i tradicijsku baštinu izdvojena su 24 proizvoda vezana uz lokalnoj tradiciji. Prema riječima ravnateljice Muzeja Like Gospić,  Vesne Bunčić i predsjednice Udruge „Gačanka“  Dragice Rogić popis suvenira zbog bogatstva kulturnog naslijeđa svakako nije konačan.  

Ovo je nastavak provođenja projekta „INTEGRA Lika 2020“ koje LAG Lika zajedno sa svojih 25 partnera, provodi kroz petogodišnje aktivnosti brendiranja destinacije Lika i Primorje.

Kako navodi voditelj LAG-a Tomislav Kovačević, projekt „INTEGRA Lika 2020“ po mnogo čemu je jedinstven u Hrvatskoj. U projektu „Lika Quality“ postoji devet Radnih skupina koje će za svako područje identificirati proizvode te izraditi specifikaciju kao temelj za ulazak u sustav ove regionalne marke.

  Novosti - Sve