U okviru provedbe pripremnih aktivnosti za ugovaranje javne usluge županijskog autobusnog prijevoza putnika na području Ličko-senjske županije, u Sali za sastanke Ličko-senjske županije u petak 19.05.2023. godine održana je prezentacija rezultata Analize postojeće mreže linija javnog županijskog autobusnog prijevoza putnika na području Ličko-senjske županije i definiranog nacrta prijedloga optimizacije, s ciljem zajedničkog definiranja prioriteta i načina optimizacije mreže linija kao preduvjeta za provedbu postupka sklapanja ugovora o prijevozu kao javnoj usluzi.

Prezentaciji su nazočili predstavnici Ličko-senjske županije i jedinica lokalne samouprave s područja Ličko-senjske županije te predstavnici javnih i upravnih institucija od strateškog značaja za razvoj Županije kao i predstavnici obrazovnih institucija.

Od uključenih dionika očekuje se aktivno sudjelovanje u definiranju buduće mreže linija kao temelja za ugovaranje javne usluge, a koja će po ugovaranju biti financirana iz osiguranih sredstava Ministarstva mora, prometa i infrastrukture temeljem Odluke Vlade RH o davanju suglasnosti za sklapanje ugovora o sufinanciranju javne usluge u cestovnom prijevozu putnika za razdoblje od 2022. do 2024. godine i sredstava proračuna Ličko-senjske županije.

Cilj provedbe ovog projekta je učiniti mobilnost kao uslugu dostupnu svima, u funkciji učinkovitog zadovoljavanja primarnih socio-ekonomskih aktivnosti i aktivne podrške pri omogućavanju podizanja kvalitete života stanovništva na području Ličko-senjske županije, kroz elemente gospodarske, infrastrukturne i društvene održivosti.

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Ličko-senjska županija - U TIJEKU PRIPREME ZA UGOVORANJE JAVNE USLUGE ŽUPANIJSKOG AUTOBUSNOG PRIJEVOZA PUTNIKA NA PODRUČJU LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE
Ličko-senjska županijaImg 20230522 111428
Ličko-senjska županijaImg 20230522 131158
Ličko-senjska županijaShema
  Novosti - Sve