U posjet Ličko-senjskoj županiji i gradu Gospiću danas je došao novoimenovani veleposlanik Slovenije u Republici Hrvatskoj gospodin Gašper Dovžan. U županijskoj dvorani za sastanke primio ga je ličko-senjski župan Ernest Petry zajedno s gradonačelnikom Grada Gospića Karlom Starčevićem.

U uvodnom dijelu župan Petry istaknuo je kako mu je iznimna čast da je gospodin Dovžan u posjeti Ličko-senjskoj županiji te da je cilj sastanka uspostava novih kontakata vezanih za daljnje mogućnosti investiranja slovenskih investitora na području Ličko-senjske županije, a uz sve to i učvršćivanje prijateljskih odnosa Republike Hrvatske i Republike Slovenije kao susjednih država koje imaju dobru suradnju s naglaskom na poslovni i turistički segment.

 – Tvrtka „Calcit“ ima proizvodni pogon u Gospiću koji je jedan od većih potrošača električne energije na ovom području. Nedavno su za navedeno poduzeće izvršene pripremne radne za priključenje na sustav plinofikacije koja se provedi na području Gospića. 

Poduzeće „Calcit“ ima stalna i financijski gledano velika ulaganja u proizvodnom segmentu vezano za rad mlinova koji usitnjavaju kamen. Jedini problem u suradnji s tom tvrtkom vezan je uz domicilno stanovništvo naselja Barlete i Bilaj i to zbog povremenih oštećenja prometnica kojima prolazi teški teret.

Shodno navedenom župan je zamolio veleposlanika da u suradnji s poduzećem “Calcit” i Gradom Gospićem pokušaju riješiti problem stanovnika Bilaja i Barleta. 

Nadalje je napomeno da je dolazak slovenskih turista na području cijele županije vrlo značajan, kao i da je najizraženiji na području Novalje i priobalja. Slovenski državljani su vlasnici i većeg broja nekretnina na području županije i već su se udomaćili jer dobar dio godine provode u Novalji i ostalim priobalnim mjestima od Senja do Karlobaga. Isto tako su slovenski državljani vrlo česti gosti i u ostalim dijelovima naše županije, zaključio je župan Petry.

Uz župana Petryja ugledne goste predvođene slovenskim veleposlanikom pozdravio je i gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević, te im poželio dobrodošlicu, naglasivši kako je Gospić uvijek bio grad prijatelj posebno za ljude iz susjednih zemalja s kojima od davnina njegujemo prijateljske odnose. 

Slovenski veleposlanik u RH Gašpar Dovžan zahvalio se domaćinima na iskrenom i toplom prijemu.

–Slovenci vrlo rado posjećuju vašu županiju kao turisti od nacionalnih parkova, mora i otoka. U Ličko-senjskoj županiji nalazi se mnoštvo destinacija idealnih za odmor i naši građani nakon povratka doma imaju samo riječi hvale. Kada govorimo o ekonomskoj aktivnosti situacija je također izvrsna jer se naše tvrtke i ulagači vrlo pohvalno izražavaju kada je u pitanju profesionalnost, brzina i kvaliteta rada vaših ureda u pripremi potrebne dokumentacije. Veselim se budućim najavljenim sastancima u kojima ćemo svakako pospješiti dosadašnju suradnju i pojačati ukupne ekonomske aktivnosti na obostranu korist i zadovoljstvo, istaknuo je slovenski veleposlanik u RH Gašper Dovžan.

Po završetku sastanka Ličko-senjski župan Ernest Petry, gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević i Veleposlanik Slovenije u Zagrebu Gašper Dovžan razmijenili su prigodne poklone.

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Ličko-senjska županija - Veleposlanik Slovenije u RH Gašper Dovžan posjetio Ličko-senjsku županiju
Ličko-senjska županijaVeleposlanik-republike-slovenije-2
Ličko-senjska županijaVeleposlanik-republike-slovenije-2
Ličko-senjska županijaVeleposlanik-republike-slovenije-1
Ličko-senjska županijaVeleposlanik-republike-slovenije-1
Ličko-senjska županijaVeleposlanik-republike-slovenije-3
Ličko-senjska županijaVeleposlanik-republike-slovenije-3
Ličko-senjska županijaVeleposlanik-republike-slovenije-6
Ličko-senjska županijaVeleposlanik-republike-slovenije-5
Ličko-senjska županijaVeleposlanik-republike-slovenije-5
Ličko-senjska županijaVeleposlanik-republike-slovenije-4
Ličko-senjska županijaVeleposlanik-republike-slovenije-4
Ličko-senjska županijaVeleposlanik-republike-slovenije-10
Ličko-senjska županijaVeleposlanik-republike-slovenije-9
Ličko-senjska županijaVeleposlanik-republike-slovenije-8
Ličko-senjska županijaVeleposlanik-republike-slovenije-7
Ličko-senjska županijaVeleposlanik-republike-slovenije-13
Ličko-senjska županijaVeleposlanik-republike-slovenije-12
Ličko-senjska županijaVeleposlanik-republike-slovenije-11
  Novosti - Sve