Kako bi se pomoglo u radu udruga s područja Županije danas je župan Ernest Petry potpisao Ugovore za financiranje programa javnih potreba s predstavnicima 28 udruga, ukupne vrijednosti 496.263 kuna. Ugovori su potpisani s 12 udruga proizašlih iz Domovinskog rata, 10 udruga iz područja zdravstva i socijalne skrbi i sa šest udruga za institucionalnu podršku.

Župan je pri tome u javnosti iznio i dvije manje ekskluzive.

-Od Grada Gospića smo dobili katastarsku česticu površine veće od 8 tisuća četvornih metara, kod poslovnih zgrada. Nositelj projekta je Ličko-senjska županija i već smo predali svu potrebnu dokumentaciju za ovaj projekt. Aplicirana su sredstva za projektiranje centra. Već smo dogovorili s predstavnicima Udruga proisteklih iz Domovinskog rata da ćemo zajedno obići postojeće Memorijalne centre diljem Hrvatske. Gradit će se objekt u kojem će se naći svi elementi karakteristični za ličku bojišnicu. Uskoro kreću aktivnosti na projektiranju toga objekta.

Druga važna ustanova koja će se graditi je Ustanova za veterane čija se realizacija očekuje na području grada Otočca. Očekuje se izmjena Zakona o braniteljima pa ćemo tada moći aplicirati sredstva za ovu namjenu. Bit će to ustanova koja će voditi skrb o braniteljskoj populaciji. Ovo je svakako nužno jer branitelji ulaze u pozne godine i mnogima treba posebna njega i skrb. Važno je naglasiti da će se u toj Ustanovi otvoriti 50-60 radnih mjesta.

Ličko-senjska županija na ovaj način, s ovim financijskim sredstvima, pokazuje kako nam je iskreno stalo da biste svi vi svojim radom učinili naše društvo dostojanstvenim i humanijim. U svakom slučaju nastavljamo s odličnom suradnjom, pri čemu vam Ličko-senjska županija uvijek ostaje siguran partner za suradnju, zaključio je župan Petry. Kao dobar primjer poslužile su izmjene kod spomenika civilnim žrtvama Široke Kule.

-Zahvaljujući Ministarstvu branitelja, Klubu 118. brigade ZNG-a Gospić i članovima Udruge djece poginulih branitelja, tijekom zadnje komemoracije otkrivena je spomen-ploča s imenima 40 ubijenih mještana, kao i pjesma koja govori o toj tragediji. S ministrom Tomom Medvedom imamo odličnu suradnju. Ove godine će upravo ministar Medved dobiti nagradu Ličko-senjske županije jer je dao nemjerljiv doprinos u očuvanju digniteta Domovinskog rata i skrbi o braniteljima, rekao je župan Ernest Petry.

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Ličko-senjska županija - Župan Petry potpisao Ugovore s 28 udruga
Ličko-senjska županijaImg-20220511-wa0002
Ličko-senjska županijaImg-20220511-wa0003
Ličko-senjska županijaImg-20220511-wa0004
Ličko-senjska županijaImg-20220511-wa0005
Ličko-senjska županijaImg-20220511-wa0006
  Novosti - Sve