Početkom kolovoza završeni su radovi te je 11. kolovoza 2023. god. izvršena primopredaja radova u okviru projekta „Višenamjensko školsko igralište u Područnoj školi Švica“ provedenog u sklopu Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, Ministarstva turizma i sporta.

Primopredaji radova nazočili su pročelnica Upravnog odjela za školstvo, sport i kulturu Ličko-senjske županije Valentina Zdunić, predstavnik izvođača radova Hrvoje Maly iz tvrtke Edel sport d.o.o. Zagreb, Verica Lokmer u svojstvu nadzornog inženjera te Jasminka Devčić, ravnateljica Osnovne škole Zrinskih i Frankopana, Otočac.

Završetak projekta omogućio je učenicima koji pohađaju Područnu školu Švica održavanje redovnog školskog programa te izvanškolskih aktivnosti za bavljenje sportskim aktivnostima od malog nogometa i košarke do rukometa i odbojke.

Na temelju alociranja projekta od strane Ličko-senjske županije, Ministarstvo turizma i sporta za predmetnu investiciju osiguralo je iznos od 71.952,54 eura (542.126,41 kn), koji iznos je osiguran iz sredstava Državnog proračuna RH, dok je Ličko-senjska županija kao nositelj projekta osigurala dodatan iznos od 68.579,76 eura (516.714,20 kn).

Cilj izgradnje igrališta je poticanje bavljenja sportom i približavanje sporta građanima te animiranje djece i mladih za bavljenje sportom u cilju prevencije zdravlja te poticanja ulaganja sredstava iz državnog proračuna u izgradnju, rekonstrukciju i opremanje sportskih građevina.

Ovim, kao i mnogobrojnim drugim projektima Ličko-senjska županija potvrđuje da su joj u fokusu stalna ulaganja u razvoj sportske infrastrukture na području cijele županije kako bi se stanovnicima stvorili dodatni uvjeti za bavljenje sportskim aktivnostima.

Svečano otvorenje igrališta organizirat će se povodom početka nove školske godine.

    LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

ZAVRŠENI RADOVI NA VIŠENAMJENSKOM IGRALIŠTU U PODRUČNOJ ŠKOLI ŠVICA ZAVRŠENI RADOVI NA VIŠENAMJENSKOM IGRALIŠTU U PODRUČNOJ ŠKOLI ŠVICA

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Ličko-senjska županija1000006642
Ličko-senjska županija1000006641
Ličko-senjska županija1000006640