Ličko-senjska županija u pristupa pripremi projekta naziva Digitalna županija za poslovne subjekte - otklanjanje administrativnih prepreka u poslovanju. Projekt će obuhvatiti potpuno digitalni sustav poslovanja Ličko-senjske županije s gospodarskim subjektima uz digitalizaciju svih postupaka i procesa unutar strukture županije.

Sustav će uključivati cjelovito rješenje uključivo softverske usluge u oblaku, konfiguriranje svih procesa, tipskih predložaka evidencije imovine, te registra poslovnih subjekata.

Podizanje elektroničke javne usluge za gospodarstvo u županiji omogućit će poslovnim subjektima prijavu putem sustava e-poslovanje, te praćenje cijelog upravnog procesa od predaje zahtjeva, obrade do rješenja u digitalnom obliku.

Sustav će se u potpunosti integrirati u postojeće informatičko okruženje županije uz korištenje sustava digitalne pisarnice.

Digitalni sustav olakšat će rad zaposlenicima Ličko-senjske županije a gospodarskim subjektima i građanima će olakšat komunikaciju s javnom upravom i pronalaženje informacija.

Projekt će rezultirati uvođenjem potpune transparentnosti i sljedivosti upravnih procesa Ličko-senjske županije uz digitalnu evidenciju svih predmeta, dokumenata i koraka koji se provode unutar županije, bilo od strane zaposlenika koji provode proces ili su dijelovi procesa digitalno automatizirani.

Svi upravni procesi povezani s gospodarstvom biti će formirani u obliku javnih elektroničkih usluga što će značajno smanjiti opterećenje na poslovne subjekte.

Stoga ovim putem pozivamo zainteresirane gospodarske subjekte da dostave svoju informativnu i neobvezujuću ponudu procjenjujući troškove opisanih usluga uz napomenu da će zaprimljena ponuda biti korištena isključivo u svrhu procjene troškova izrade projektno-tehničke dokumentacije, konceptualizaciju i izradu prijave za objavljeni Javni poziv.

 
Tražene ponude potrebno je dostaviti najkasnije do 22. veljače 2022. godine.