Pripreme za jubilarnu 25. Jesen u Lici ulaze u završnicu, a od organizatora smo doznali detalje. Otvorenje manifestacije zakazano je za petak, 29. rujna, s početkom u 11 sati na Trgu Stjepana Radića u Gospiću.

Među govornicima koji će se obratiti nazočnima naći će se Karlo Starčević, gradonačelnik Grada Gospića, Ernest Petry, župan Ličko-senjske županije, Marija Vučković, ministrica poljoprivrede, te Tomo Medved, potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja. Svečano otvorenje manifestacije obavit će predsjednik Hrvatskog sabora, Gordan Jandroković.

Ali to nije sve. Na rasporedu je i svečana dodjela 15 Ugovora za investicijska ulaganja u gradovima i općinama s područja Ličko-senjske županije. Dodjela će se održati u subotu, 30. rujna, s početkom u 10 sati u velikoj dvorani za sastanke Ličko-senjske županije. Ugovori su dodijeljeni temeljem Odluke o odabiru projekata od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, u okviru Programa Lika.

Na svečanoj dodjeli Ugovora očekuje se i dolazak predsjednika Vlade RH, Andreja Plenkovića, te ministra MRRFEU-a, Šime Erlića. Nakon dodjele, oko 10:40, premijer Plenković će se obratiti nazočnima te obići izlagače manifestacije i na trgu i u Smiljanskoj ulici.

Tijekom oba dana manifestacije očekuje se dolazak mnogobrojnih gostiju i uzvanika, čime će jubilarna Jesen u Lici potvrditi svoj status kao jedna od najvažnijih gospodarsko-kulturnih događanja u regiji.

Bogat program na otvaranju Jeseni u Lici: Manifestaciju će posjetiti predsjednik Sabora Jandroković, premijer Plenković i brojni ministri
  Novosti - Sve