Jedan od najiščekivanijih događanja ovogodišnje Jeseni u Lici svakako je prvi “Lika Fest 2023”. Organiziran od strane Ličko-senjske županije, ovaj novi glazbeni festival ima za cilj očuvanje i promicanje tradicionalne ličke glazbe.

Festival je osnovan kako bi se njegovala tradicija ličke glazbe u raznim glazbenim izričajima, od tamburaške, zabavne, do pop glazbe. “Lika Fest” nastoji biti platforma koja će okupiti talentirane izvođače i obožavatelje ovih žanrova, kako bi zajedno proslavili bogatu glazbenu baštinu Like.

Festival će se održati 29. rujna 2023. godine na Trgu Stjepana Radića u Gospiću, kao dio šire manifestacije “Jesen u Lici”. Očekuje se veliki odaziv publike, s obzirom na značaj i popularnost Jeseni u Lici.

Posebno zanimljive su nagrade koje očekuju prva tri mjesta na festivalu. Izvođači će biti nagrađeni unikatnim skulpturama akademskog kipara Petra Dolića. Također je predviđena prijelazna nagrada za pobjednika, koja će služiti kao simbol izvrsnosti i umjetničkog dostignuća.

S obzirom na sve navedeno, “Lika Fest 2023” obećava biti izuzetan događaj koji će dodatno obogatiti kulturnu i glazbenu scenu Ličko-senjske županije. Ne propustite priliku da budete dio ovog jedinstvenog glazbenog spektakla.

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Ličko-senjska županija - Odbrojavamo do Lika festa: otkrivamo koje nagrade očekuju najbolje izvođače
Ličko-senjska županijaLikafest-696x522
  Novosti - Sve