Povodom blagdana svetog Nikole, župan Ličko-senjske županije Ernest Petry sa zamjenicom Jasnom Orešković Brkljačić, posjetio je Dječji odjel Opće bolnice Gospić.

Tom prigodom, uručili su prigodne poklone, među kojima su razne igračke, slatkiši i televizor dijagonale 138 cm, koji će zasigurno biti od koristi djeci i samim roditeljima.

Ravnateljica bolnice, dr. Sandra Čubelić, izrazila je zahvalnost županu Petryju i cijeloj Ličko-senjskoj županiji na darovima. Istaknula je kako Dječji odjel nosi status “Prijatelj djece” od 2005. godine, a rodilište od 2009. godine. “Hvala vam na ovoj lijepoj tradiciji posjeta dječjem odjelu povodom svetog Nikole. Ovim poklonom, opremili smo sve sobe s televizijom, što zaista puno znači kako djeci, tako i roditeljima koji provode svoje vrijeme s djecom dok su na odjelu”, istaknula je ravnateljica dr. Čubelić.

Dr. Linda Hibravi Kosić, specijalistica pedijatrije, također se obratila medijima te izrazila zahvalnost županu Petryju u ime cijelog pedijatrijskog tima i odjela pedijatrije. Poručila je kako su uvijek sretni ako na bilo koji način mogu razveseliti djecu, što će danas ovim poklonima sigurno i uspjeti, te kako uvijek nastoje da boravak u bolnici bude što bezbolniji, stvarajući osjećaj obiteljske atmosfere.

Osim poklona za djecu, Opća bolnica Gospić dobila je i svoj dar za svetog Nikolu. Župan Petry uručio je Ugovor o dodjeli dodatnih novčanih sredstava u iznosu od 88 tisuća eura, koje je Ličko-senjska županija dogovorila s Ministarstvom zdravstva, a župan potpisao s ministrom zdravstva Vilijem Berošom.

Župan Ernest Petry naglasio je predanost Ličko-senjske županije u kontinuiranoj podršci bolnici, unatoč njenom skorom prelasku pod upravljanje Ministarstva zdravstva. Ravnateljica Čubelić, tijekom preuzimanja Ugovora, izrazila je zahvalnost županu i dodala da, neovisno o administrativnim promjenama koje donosi ministarstvo, bolnica ostaje predana svojoj misiji pružanja izvrsne zdravstvene skrbi svim pacijentima, nastojeći održati visok standard usluga kao što je to činila i do sada.

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Ličko-senjska županija - Povodom Svetog Nikole, župan Ernest Petry obišao Dječji odjel Opće bolnice Gospić
Ličko-senjska županijaObgospic-3 (1)
Ličko-senjska županijaObgospic-5 (1)
Ličko-senjska županijaObgospic-7
Ličko-senjska županijaObgospic-9 (1)
Ličko-senjska županijaObgospic-11
Ličko-senjska županijaSn2
Ličko-senjska županijaSn3
Ličko-senjska županijaSn6
Ličko-senjska županijaSn8
Ličko-senjska županijaSn9
Ličko-senjska županijaSn12
  Novosti - Sve